Изложба на кумановски графичари во Кочани

Во фоајето на Центар за култура „Бели мугри” во Кочани е отворена изложбата на графики „Кумановски графичари 2013″.

Beli_mugri Kocani

Се работи за биенален проект кој го претставува актуелното графичко творештво на кумановските академски графичари. Оваа година учествуваат Зоран Јакимовски, Магда Величковска, Стефан Јакимовски, Ханифе Ислами, Милена Тоневска, Валентина Илијевска и Симона Јакимовска.

– Изложбата ја реализираме во соработка со Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ од Куманово со кој имаме повеќегодишна соработка. Делата од кумановските графичари досега беа изложени во Куманово и во Кратово, а во Кочани ќе останат до 15 март, изјави Коце Стојменов, директор на НУ Центар за култура – Кочани.

You May Also Like