Изложба на Адин Хабиб во Скопје

Отворањето на меѓународна изложба на светски познатите Адин Хебиб-сликар, Миа Хебиб-уметница на изработка на уникатен накит и Едина Селесковиќ -скулпторка е закажано за денеска (петок, 27 јуни) во 21:00 часот во Музејот на град Скопје.

adin_hebib

Се работи за исклуцителни уметници кои потекнуваат од Босна И Херцеговина, а со своите дела се претставиле во галериите И музеите во повеке градови низ целиот свет, И освоиле голем број светски награди.

Излозбата е во рамките на Скопско лето, во организација на Дирекцијата за култура и уметност на Скопје и Музејот на град Скопје, а со поддршка на Амбасадите на Босна И Херцеговина и Германија.

You May Also Like