Изложба за мисијата на Јан Карски

Отворање на изложбата „Светот знаеше – Мисијата на Јан Карски за човештвото“, ќе се одржи во вторник, 7 октомври 2014 година, во 19:00 часот во Меморијалниот центар на холиокаустот на Евреите од Македонија.

POKANA_IZLOZBA_JAN_KARSKI

 

Изложбата е во организација на Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија во соработка со Амбасадата на Република Полска во Македонија.

You May Also Like