Избор од поезијата на Игор Исаковски објавен во Турција

Избор од поезијата на Игор Исаковски “S.kter Git Isakovski” („Еби се, Исаковски“) е објавен во Турција, кај издавачот Делта а во избор и превод на турскиот поет Гокченур Челебиоглу.

isakovski_turcija

Исаковски ќе има промотивни читања во Истанбул на 23 и 25 мај, во организација на Делта а со поддршка на Министерството за култура на Република Македонија.

Досега, преведени книги од Исаковски се објавени и во Црна Гора, Велика Британија, Словенија, Хрватска, Холандија и Србија, а делови од неговото книги се преведени на осумнаесет јазици и објавени во повеќе од дваесет земји.

You May Also Like