Започнуваат летните Монтесори работилници

Македонското Монтесори здружение од денеска ги започнува шестнеделните летни работилници за деца на возраст од 4 до 10 години. Проектот наречен „Градина на бои – допри ја уметноста“ е во соработка со Музејот на современа уметност и е поддржан од Министерството за култура.

maria-montessori 2

Програмата за Монтесори летните работилници предвидува високо квалификувани професионалци да ги развиваат практичните вештини кај децата. Тимот од Монтесори педагози на децата ќе им пренесат академско знаење, како и развивање на детската независност, самодоверба, одговорност и почит кон другите.

Програмата ќе се реализира во соработка со ликовен педагог и музејски кустос и се предвидува завршна изложба на делата на децата во Музејот за современа уметност.

You May Also Like