„Замислувајќи го Балканот“ во Чифте амам

Отворањето на изложбата „Замислувајќи го Балканот – Идентитетите и сеќавањата од долгиот 19 век“ бечерва во Чифте амам…

Zamisluvajki go balkanot-UNESCO

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска вечерва (четврток, 12.6.2014 година) во 19 часот во објектот Чифте амам ќе се обрати на отворањето на изложбата „Замислувајќи го Балканот – Идентитетите и сеќавањата од долгиот 19 век“.

Во комплексната поставка која ја раскажува приказната за градењето и за развитокот на модерните нации во Jугоисточна Европа, покрај нашата земја учествуваат и Србија, Албанија, Словенија, Грција, Република Српска, Хрватска, Бугарија, Kипар, Романија, Црна Гора и Германија.

Изложбата е во организација на УНЕСKО, преку нивната канцеларија БРЕСЦЕ во Венеција.

You May Also Like