„Загубени илузии“ на Бољшој со директен пренос во Синеплекс

Денеска (2 февруари (недела) со почеток во 16:00 часот во Синеплекс ќе биде прикажан претпоследниот балет од сезоната на театарот Бољшој. Станува збор за директниот пренос на „Загубени илузии“ на Ратмански.

lost_illusions_bolsoj_balet

Базиран на новелата на францускиот поет Оноре де Балзак, балетот е извонредно привлечна приказна за страста, амбициите но и разочарувањата. „Загубени илузии“ е нов балет креиран во Москва во 2011 година од страна на кореографот Алексеј Ратмански со драматуршки осврт од францускиот актер, писател и режисер Гијом Галиен.

You May Also Like