Електронскиот продуцент Брајан Мајхал гостува во Скопје

Electrified Sessions и Post Global Recordings во соработка со клубот Sektor 909 го организираат гостувањето на електронскиот продуцент од Санта Фе, Америка – Брајан Мајхал.Гостувањето е денес, среда (16 јули, 2014) во Клуб Сектор 909 во 23:00 часот.

brian_myhall

 

Брајан Мејхал (Brian Mayhall) е музичар и продуцент кој живее во пустинските планини на Санта Фе, во сојузната држава Њу Мексико, САД. Свирејќи над дванаесет години како басист и клавијатурист во пост-рок-психоделичното-техно трио D Numbers, Брајан е искусен изведувач кој е запознаен со широк спектар на музички контексти: од настапи на меѓународни музички фестивали до настапи во подрумите на студентските градови и денс забавите под ведро небо.

Во 2011 година тој започнуваа да ги изведува своите соло настапи кои набрзо ги освојуваат сите срца и подиуми низ светот. Со интригантно монтираните вокални семплови, длабоките битови и мелодичните текстури, живите настапи на Брајан Мејхал претставуваат сонични доживувања кои ја одразуваат несопирливата природа на неговото опкружување. Тој е соосновач на издавачката куќа Mesa Recordings за која го објавува својот дебитантски албум во 2013 година.

 

https://soundcloud.com/b_mayhall
http://www.residentadvisor.net/dj/brianmayhall

Домашна поддршка:

Martchin [Electrified Sessions / Btkrsh]

https://soundcloud.com/martchin-triffo
http://www.mixcloud.com/martchin-triffo/

DJ Ulterior [Thrive / Btkrsh]

https://soundcloud.com/ulterior

Toni Dimitrov [Post Global Recordings]

http://www.mixcloud.com/tonidimitroff/
http://www.post-global.com/

Lazy Kidz Visualz
https://www.facebook.com/LazyKidzVisualz

You May Also Like