„До балчак“ ќе се прикажува во Кан

Kопија од играниот филм „До балчак“ на Стoле Попов продукцијата „Fx3x“ и’ го предала на Агенцијата за филм, која, пак, ќе се грижи за промоцијата и за дистрибуцијата на филмот. Прв поголем фестивал на чиј маркет ќе биде прикажан ќе биде тој во Kан, што ќе се одржи од 14 до 25 мај.

do_balcak_film_stole_popov

До балчак“ го сними кинематограферот Апостол Трпески. За постпродукцијата се погрижи продукцијата „Fx3x“ од Скопје, а финалниот микс се заврши во студиото „Барандов“ во Прага. Главните улоги во филмот ги толкуваат: Инти Шрај од Словенија, Мартин Јорданоски, Сашко Kоцев, Сенко Велинов и други.

извор: Дневник

You May Also Like