Градскиот парк ќе добие катче за домашни миленици

Град Скопје ја почна изградбата на Паркот за миленичиња во Градскиот парк. Овој парк ќе биде со површина од околу 1200 квадратни метри и ќе биде опремен со различни содржини за забава на домашните миленичиња. Ќе има чешма за пиење вода, соодветни канти со кеси за собирање измет, а ќе бидат поставени и клупи за одморање на сопстевениците на миленичињата.

Паркот ќе се загради со жичена ограда висока 1,5 метри, поставена на метални профили, а ќе има два влеза, односно две врати. Овој пилот проект Градот Скопје го реализира во соработка со невладините организации и здруженија за заштита на животни. Паркот се гради со цел на граѓаните коишто имаат домашни миленици да им се понудат нови интересни и достапни содржини во Градскиот парк коишто би ги користеле нивните миленичиња, со што би се заштитиле преостанатите зелени површини во Паркот.

You May Also Like