Гарабет и Гаро јуниор на тапанарски настан во Белград

Гарабет и Гаро (Гарабет помладиот) Тавитјан беа специјални гости на големиот тапанарски спектакл во Белград, во организација на Драгољуб Ѓуричиќ и реномираното Атеље 212.

На настанот беа обедините најпознатите тапанарски легенди од регионот меѓу кои беа и тапанарите на Рибља Чорба, ЕКВ, Корни група, Бајага, Ван Гог, Кербер, Парни Ваљак, Бијело Дугме како и познати тапанари од странство.

На спектаклот Гаро и Гарабет биле единствени гости од Македонија и единствени со свој соло настап на оваа манифестација.

извор: Вечер

You May Also Like