Второ издание на „Астални проекции“

Утре (вторник, 2 септември) во 20:00 часот во Менада ќе се одржат вторите поетски „Астални проекции“.

 

typewriter

Концептот на „Астални проекции“ е следниов: се чита поезија во три круга. Во првите два учесниците читаат своја поезија, а во последниот читаат нешто од друг автор.

Списоко на учесници на годинашните „Астални проекции“:

1. Роман Кисјов
2. Наташа Сарџоска
3. Митко Гогов
4. Калина Малеска
5. Биљана Стојановска
6. Евгенија Јанакиеска
7. Андреј Ал-Асади
8. Васко Марковски
9. Даниел Карески
10. Мартин Богатиноски
11. Коста Карев
12. Елена Пренџова

You May Also Like