Во Охрид започна Балканскиот фестивал на народни песни и игри

Со настапот на Националниот ансамбл за народни песни и игри „Танец“ синоќа во Охрид започна 53 издание на Меѓународниот фестивал на народни песни и игри.

balkanski_festivaL-ohrid

По домаќините „Танец“ во Охрид настапи и ансамблот „Неврокопски“ од Гоце Делчев Бугарија.

Денеска 7 јули (понеделник) на програмата на Фолклорниот фестивал се следниве концерти:
-Ансамбл “Петар Зрински” Видовец – ХРВАТСКА
– МКУД “Александар Македонски III” од Мелбурн , АВСТРАЛИЈА
– МКУД “Илинден” од Мелбурн, АВСТРАЛИЈА
-Андамбл “Хора Ашкелон” Тел Авив – Израел

You May Also Like