Влатко Стефановски со концерт во Белград

Влатко Стефановски, еден од најголемите македонски музичари на сите времиња, годинава има повеќе причини за задоволство и прославување. Неодамна тој го објави својот 32 албум „Сеир”, а оваа 2014 се одбележуваат и 40 години од почетокот на неговата музичка кариера.

vlatko_stefanovski

Во рамки на прославата на јубилејот 40 години од почетокот на неговата музичка кариера, Влатко Стефановски ќе одржи концерт во Белград на 10.10.2014 година во Сава Центар.

Воедно ова ќе преставува и концертна промоција на неговиот нов албум „СЕИР”.
Гости на концертот ќе бидат: Камерниот Гудачки Оркестар на Словенечката Филхармонија, виолинистот Лајко Феликс, групата Фрајле.

You May Also Like