Битолската библиотека го одбележува 69-от роденден

Денеска (25 март, вторник) со почеток во 11:00 часот во НУУБ „Свети Климент Охридски“ во Битола ќе биде отворена ретроспективна изложба на изданија на Библиотеката.

NUUB sveti Kliment Ohridski Bitola biblioteka

На ретроспективната изложба ќе бидат претставени изданија, фотографии и објавени статии од весници и списанија за развојот и активностите на институцијат.

Повод за изложбата е одбележувањето на 69-от роденден.

 

 

You May Also Like