Белградскиот театар „Бошко Буха“ со „Просидба“ во МНТ

Вечерва,  (недела, 22 јануари 2012 година) на сцената на МНТ гостува Белградскиот театар „Бошко Буха“ со хит комедија „Просидба“, по текст на Антон Павлович Чехов, режија на Немања Савкович, во која улогите ги толкуваат: Александар Радојичиќ, Вишња Стереновиќ  и Никола Јовановиќ.

Сценскиот дел и костимите се на Ана Радојичиќ, а изборот на музиката е на режисерот Немања Савковиќ.

You May Also Like