Баскерфест за почетокот на туристичката сезона во Дојран и Охрид

Сончевото и топло време овој викенд ги наполни нашите туристички центри, а БАСКЕРФЕСТ беше причина повеќе туристите да уживаат во последниот викенд во јуни.

basekerfest_turisticki_centri

Дојран и Охрид на посетителите им овозможија да бидат дел од караванот кој носи среќа, па неколку дена по ред на градските плоштади баскер изведувачите ги забавуваа посетителите, особено оние најмладите.

Покрај овие два езерски града, фестивалот паралелно се одвиваше и на три други локации- Ресен, Битола и Банско во Бугарија.

baskerfest_turisticki_centr2

You May Also Like