Балет „Марко Спада“ на големото платно на Синеплекс

На големото платно во Cineplexx денеска (недела, 30 март) во 17:00 часот, пристигнува и последниот балет од сезоната 2013/14 на театарот Бољшој- „Марко Спада, или Ќерката на Бандитот“.

Marko Spada_balet_Bolsoj

Неодамна поставен на репертоарот на Бољшој (ноември 2013), овој „авантуристички балет“, ретко претставен во минатото, сега го доживува своето повторно раѓање на сцената на познатиот театар. Креиран специјално за овој театар, од францускиот кореограф Пјер Лакоте, „Марко Спада, или Ќерката на Бандитот“ е грандиозен и исклучителен балет.

You May Also Like