Апел за помош на д-р Евица Бојаџиева

Се молат сите хумани луѓе во рамките на своите можности да донираат преку мобилните оператори (цената изнесува 100 ден од повик) или на жиро сметка.

raka

д-р Евица Бојаџиева (34 години) е мајка на две малолетни деца и боледува од еден од најретките и најагресивни карциноми на црниот дроб Cholangiocarcinoma.

Сите напори за евентуален оперативен третман во специјализираните центри во Словенија, Германија и Италија беа неуспешни поради инвазивноста на болеста. Единствен третман беше само хемотерапија која Евица ја прима веќе две години и кон која во последните месеци се јави резистенција и прогресија на болеста.

Единствена болница која го прифати нејзиното понатамошно лекување е RENKANG HOSPITAL, во DONG GUAN Кина. Третманот кој го нудат е одобрен од FDA од 1970г и успешно се користи до денес. Се работи за комбинирана терапија која вклучува SPDT (SONO-PHOTODYNAMIC ТHERAPY), Ozon therapy, Interventional therapy ( MMC, THP, and P53 ) и традиционална хербална кинеска терапија.

Цената на целокупниот третман кој овозможува продолжување на животниот век и подобар квалитет на живот изнесува 120000$.

Се молат сите хумани луѓе во рамките на своите можности да донираат преку мобилните оператори ( цената изнесува 100 ден од повик) или на жиро сметка. Доколку некој не е во можност да донира доволно е да ја сподели страницата со своите пријатели (кликни тука и сподели).

Телефонскиот број за донации од ONE е 075 143-200

Жиро сметка за донации од Македонија:300081000001453
Комерцијална банка АД Скопје
Дознака: Eвица Бојаџиева-хуманитарна сметка

Жиро сметка за донации од странство:

BENEFICIARY:
Name and Surname: Evica Bojadzieva
Address: Sutjeska 48/1 SHTIP мкд
Acc.no: 0230701152013
IBAN: MK07300307011520182

BENEFICIARY’s BANK:
Komercijalna banka AD Skopje
Ul. Orce Nikolov br.3, 1000 Skopje, Macedonia
BIC/SWIFT CODE: KOBSMK2XSTB

You May Also Like