Актерот Бојан Велевски во „Studio Smijeha“ во Загреб

Младиот актер Бојан Велевски ќе биде првиот Македонец на сцената на хрватскиот stand up клуб “Studio Smijeha“. Настапот е закажан за 9 октомври.

Studio Smijeha е специјализиран “comedy club” каде покрај настапите на докажани домашни и странски комичари, се одржуваат “open mic” вечери за аматери, “improv” шоуа со спонтани скечеви, перформанси што комбинираат комедија и танц, како и хумористични театарски претстави.

Гостувањето на Бојан е предлог на гости од Хрватска кои уживале во неговите изведби кај нас, а договорот за настап во реномираниот клуб во Загреб го потврдува квалитетот на Велевски и потенцијалот на македонската stand up сцена.

Бојан ќе отпатува во Загреб на 1 октомври за да се сретне со колеги и менаџери од Хрватска и Словенија, па планираното снимање нови клипови со тимот на Upside Down Comedy и Moonlight продукција периодов ќе биде ставено во втор план. По враќањето од Хрватска ќе бидат закажани нови средби со домашната публика која Бојан го препознава по популарните видеа на youtube и настапите во скопскиот клуб Џубокс.

You May Also Like