Центар за интеркултурни студии и истражувања на Филозофскиот факултeт при УКИМ

Министерот за култура Канческа-Милевска утре (петок, 23 март 2012 година) со почеток во 11:00 часот на Филозофскиот факултет (сала за седници) ќе се обрати на отворањето на Центарот за интеркултурни студии и истражувања.

Отворањето на овој центар при Филозофскиот факултет во Скопје го реализираат Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Филозофскиот факултет и Канцеларијата на УНЕСКО во Венеција (Канцеларија за проекти во Скопје) во соработка со Министерството за култура и Министерството за образование и наука.

You May Also Like