Одбележан Денот на пожарникарството

По повод Денот на пожарникарството, денеска 20 мај 2013 година (понеделник), се одржа свеченост во Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје.

Денот на пожарникарството се одбележи во кругот на Бригадата во населбата Автокоманда.

Традиционало одбележувањето на Денот на пожарникарството почнува со свечено постројување на противпожарната бригада и поднесување рапорт од командантот на пожарникарите, Благоја Менковски, на градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.

 

You May Also Like