Нов број на електронското списание „Македонска ризница“

Пред вас е седмиот број од списанието „Македонска ризница“ со нови содржини кои сигурно ќе побудат интерес кај чителската публика.

Во овој број „Македонска ризница“ донесува статии од нашата историја за Богомилите, Илинденското востание како и за еден деец кој бил суден поради афирмирањето на посебноста на Македонците, потоа една алка од македонскиот фолклор, македонскиот вез, како и прекрасен избор на наши поеми и поезија …

За прв пат и во улога на промотори на новата книга на историчарот Борче Милошески „Предколумбовски цивилизации: Маи ,Инки и Ацтеки“, која има за цел да ни ги доближи овие древни цивилизации…

You May Also Like