Малата Ангела Филовска победник на ликовен фестивал во Јапонија

Осумгодишната Ангела Филовска го освои највисокото признание, наградата Гран При што ја доделува Меѓународниот детски ликовен фестивал во Канагава, Јапонија.

Ангела, инаку членка на детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј “ од Битола е најдобра во конкуренција на 24.000 детски цртежи што ги изработиле деца од 91 држава во светоти.

На 17-тото биенале во Канагава наградена е и Викторија Јовановска, исто така членка на детското ликовно студио „Св.Кирил и Методиј“-Битола, а посебно фестивалско признание освен на студиото, доделено му е и на раководителот Коста Хаџиантоновски.

You May Also Like