Репертоар на Драмски театар за 25.2-3.3.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 25.2 до 03.3.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 28.2.2019 (четврток) | 20.00
претстава: КРАЛ ИБИ

играат: Игор Ангелов, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Софија Куновска, Предраг Павловски, Јана Стојановска, Долорес Поповиќ, Катерина Шехтанска Лаковски, Маја Вељковиќ Пановска, Емилија Мицевска, Тамара Ристовска и Игор Георгиев.
автор: Алфред Жари
режија: Васил Христов

ден и час: 01.3.2019 (петок) | 20.00
претстава: ЛУДИ ЗА ЉУБОВ

играат: Јана Стојановска/Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Анастас Тановски, Кристијан Светиев.
автор: Сем Шепард
режија: Деан Дамјановски

ден и час: 02.3.2019 (сабота) | 20.00
претстава: ПАРТИЈА РЕМИ

играат: Ѓокица Лукаревски, Маја Вељковиќ Пановска
автор: Доналд Ли Кобурн
режија: Виолета Џолева

You May Also Like