Репертоар на Драмски театар од 19 до 25 ноември

На репертоарот на Драмскиот театар Скопје од 19.11 до 25.11.2018 ќе имате можност на сцената на Театарот да ги проследите следните претстави:

ден и час: 20.11.2018 (вторник) | 20.00
претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА
играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски

ден и час: 22.11.2018 (четврток) | 20.00
претстава: ПАРТИЈА РЕМИ
играат: Ѓокица Лукаревки, Маја Вељковиќ Пановска
автор: Доналд Ли Кобурн
режија: Виолета Џолева

ден и час: 23.11.2018 (петок) | 20.00
претстава: СТРАНЦИ
играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.
автор:
режија: Нела Витошевиќ

ден и час: 24.11.2018 (сабота) | 12.30
претстава: СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА
играат: Александра Павлова, Таци Илиева – Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ
автор: Александра Бошковска
режија: Димче Николовски

ден и час: 24.11.2018 (сабота) | 20.00 – мала сцена
претстава: ЛУДИ ЗА ЉУБОВ
играат: Јана Стојановска/Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Анастас
Тановски, Кристијан Светиев.
автор: Сем Шепард
режија: Деан Дамјановски

You May Also Like