Репертоар на Драмски театар 21.01-27.01.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 21.1 до 27.1.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 23.1.2019 (среда) | 20.00
претстава: КРАЛ ИБИ
играат: Игор Ангелов, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Софија Куновска, Предраг Павловски, Јана Стојановска, Долорес Поповиќ, Катерина Шехтанска Лаковски, Маја Вељковиќ Пановска, Емилија Мицевска, Тамара Ристовска и Игор Георгиев.
автор: Алфред Жари
режија: Васил Христов

ден и час: 25.1.2019 (петок) | 20.00
претстава: ФЕСТЕН
играат: Александар Степанулески, Дејан Лилиќ, Соња Стамболџиоска, Диме Илиев,
Лилјана Велјанова, Емилија Мицевска, Дениз Абдула, Димитрија Доксевски, Лазе Манасковски, Ѓорги Тодоровски, Предраг Павловски, Златко Митрески, Тамара Ристоска, Анастасија Аневска
автор: Дејвид Елдриџ
режија: Зоја Бузалковска

ден и час: 26.1.2019 (сабота) | 20.00
претстава: СТРАНЦИ
играат: Игор Ангелов, Ирена Ристиќ, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Предраг Павловски.
режија: Нела Витошевиќ

You May Also Like