Репертоар на Драмски театар 11-17.02.2019

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 11.2. до 17.2.2019 ќе имате можност да ги погледнете следните претстави:

ден и час: 12.2.2019 (вторник) | 20.00
претстава: ЛУДИ ЗА ЉУБОВ

играат: Јана Стојановска/Благица Димитровска, Филип Трајковиќ, Анастас, Тановски, Кристијан Светиев.
автор: Сем Шепард
режија: Деан Дамјановски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=sytLO9PMx18&t=

ден и час: 13.2.2019 (среда) | 20.00
претстава: КАКО ДА СЕ ОГРАБИ БАНКА

играат: Лазе Манасковски, Марија Кондовска, Гоце Тодоровски, Симон Манасковски, Катерина Шехтанска – Лаковски, Калина Наумовска, Игор Георгиев
автор: Сами Фејд
режија: Иван Манасковски
видео: https://www.youtube.com/watch?v=IByVRby5ElQ

ден и час: 14.2.2019 (четврток) | 20.00
претстава: ПАРТИЈА РЕМИ
играат: Ѓокица Лукаревки, Маја Вељковиќ Пановска
автор: Доналд Ли Кобурн
режија: Виолета Џолева
видео: https://vimeo.com/265454080

ден и час: 15.2.2019 (петок) | 20.00
претстава: КРАЛ ИБИ

играат: Игор Ангелов, Биљана Драгиќевиќ Пројковска, Зоран Љутков, Сања Арсовска, Филип Трајковиќ, Софија Куновска, Предраг Павловски, Јана Стојановска, Долорес Поповиќ, Катерина Шехтанска Лаковски, Маја Вељковиќ Пановска, Емилија Мицевска, Тамара Ристовска и Игор Георгиев.
автор: Алфред Жари
режија: Васил Христов

ден и час: 16.2.2019 (сабота) | 12.30
претстава: СНЕЖАНА И СЕДУМТЕ ЏУЏИЊА

играат: Александра Павлова, Таци Илиева – Вељиќ, Калина Наумовска, Златко Митрески, Александар Степанулески, Димитрија Доксевски, Мартин Минговски, Дритон Вејсели, Соња Стамболџиоска, Сања Арсовска, Игор Георгиев, Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Бобан Алексоски, Дарко Карбески, Марко Илиќ
автор: Александра Бошковска
режија: Димче Николовски

You May Also Like