Претставата „Кец на десетка” на МНТ на фестивалот „Ин Виница веритас”

Комедијата „Кец на десетка” во продукција на Македонскиот народен театар на 24 октомври ќе биде изведена на меѓународниот фестивал на хуморот и сатирата „Ин Виница веритас”, кој се одржува во Домот на културата „Тошо Арсов” во Виница.

Во комедијата „Кец на десетка” играат: Александар Микиќ (Таткото Доксе), Тања Кочовска (Мајката Грациела), Нина Деан (Ќерката Ана) и Ивица Димитријевиќ (Тоше). Премиерата на претставата „Кец на десетка” според текстот на Митко Бојаџиски, a  во режија на Драган СпасовДац и Јордан Симонов се одржа на 17 ноември 2017 година.

„Кец на десетка” е комедија со спонтан и природен хумор што брзо ја освојува и лесно комуницира со публиката. Текстот на претставата има едноставна мисија – да ја воведе публиката во ситуацијата на едно сосема нормално семејство кое ќе се собере за да се запознае со идниот зет. Во желбата секој од семејството да остави максимален впечаток и да го покаже најдоброто од себе работите тргнуваат во поинаков правец.

You May Also Like