На „Интерфест Битола 2018“ концерт со Валерио Промурозо

Интернационалниот фестивал на класична музика „Интерфест Битола 2018“ вечер продолжува со целовечерен концерт кој ќе го изведе италијанскиот пијанист Валерио Промурозо.

Од „Интерфест Битола 2018“ информираат дека Промурозо ќе изведе композиции за пијано од Шопен, Респиги и Скрјабин.

На 27. издание на „Интерфест Битола 2018“ кое секоја година се одржува од 2 до 12 октомври, и редовно во концертната сала на клавирите, годинава настапија уметници од 10 европски држави и САД.

Интернационалниот фестивал накласична музика „Интерфест“ се одржува под покровителство на Министерството за култура.

You May Also Like