На денешен ден: Почина Ана Липша Тофовиќ

На денешен ден (3 септември) 2012 година, на 86-годишна возраст умре долгогодишната оперска првенка Ана Липша Тофовиќ.

Ана Липша Тофовиќ на 4 август 1961 година влезе во историјата со концертот одржан во црквата „Света Софија“, со што беше означено раѓањето на манифестацијата „Охридско лето“.

You May Also Like