Изложба во чест на Ана Липша Тофовиќ – „Божествена симбиоза“

Оваа година дел од Мајските оперски вечери ќе биде и изложбата на фотографии на оперската примадона Ана Липша Тофовиќ „Божествена симбиоза“. Проектот се реализира

Read more

На денешен ден: Почина Ана Липша Тофовиќ

На денешен ден (3 септември) 2012 година, на 86-годишна возраст умре долгогодишната оперска првенка Ана Липша Тофовиќ. Ана Липша Тофовиќ на 4 август 1961

Read more