Мајкл Дамески – македонска гордост на светска танчерска сцена

Младиот Мајкл Дамески (Michael Dameski)  е 22 годишен Македонец од Австралија, кој изминатите неколку години гази на светска сцена.

Роден е во Сиднеј, Австралија каде што и израснал. Во 2009 се сели во САД каде што ја гради својата танчерска кариера.

Оваа година на големото телевизиско шоу World of Dance стигнува до големото финале, каде штпо завршува како втор.

Погледнете што се овој млад Македонец прави на сцената. Телент кој допрва се очекува да се потврди со својот капацитет.

You May Also Like