Концерт на младата оперска пејачка Мила Јаневска

Во просториите на Македонската филхармонија во среда на 26 декември ќе биде одржан концерт на македонската оперска пејачка, Мила Јаневска.

На концертот ќе се изведат дела од Моцарт, Штраус, Рахманинов, Дворак и Глук.

Концертот е поддржан од Министерството за култура на Република Македонија.

Мила Јаневска е од Скопје, и е студент во 4-та година на Универзитетот во Виена.

You May Also Like