Концерт на Градски дувачки оркестар во Градскиот парк

Градскиот дувачки оркестар на 20 oктомври 2019 година (недела), со почеток во 11:00 часот, ќе одржи променаден концерт со познатите таканаречени „Чекорници“ во Градскиот парк во Скопје.

На оваа музичка променада, оркестарот ќе ги изведе следните дела:

– Младинска чекорница

– Вардаре македонски

– Патриотска чекорница

– Народе македонски

– Работнички марш

– Ваташа

– Огномет на слободата

You May Also Like