Ќелавите мажи се интелигентни и попривлечни според студиите

Алопецијата и косопаста е чувствителна тема за секој маж, и може да направи да се чувствуваат помалку привлечни и мажествени. Но, една студија покажува дека не постои причина за таков деструктивен став.

Професорот д-р Френк Мускаркела од универзитетот Бери, спроведе истражување и потврди дека дека ќелавите мажи се социјално по доминантни, во споредба со другите мажи.

Истражувањата открија дека додека луѓето ги гледаат мажите со коса како физички попривлечни, ќелавите мажи се оние со повисок социјален статус: луѓето ги перцепираат како доминантни и по супериорни, и покрај тоа не чувствувале никаква закана од нив, во споредба со мажите со коса.

You May Also Like