Изложба на Сокол Марковски „Рок портрети“

Изложба на Сокол Марковски во бифе Тафталиџе „Рок Портрети“ овој петок (10 јули), од 21 часот.

Сокол Марковски е роден на 15.08.1966 година. Тој е ликовен педагог – сликар, со завршена академија во класата на професор Јован Шумковски.

Има реализирно своја самостојна изложба во Сплит (Хрватска) во 2016 година, како и заедничка изложба во КИЦ – 2019 година.

Ги известуваме сите посетители дека мерките и препораките за заштита и превенција од КОВИД-19 мора да бидат испочитувани.

You May Also Like