Ѕвонко Танески ја доби наградата „Бели Мугри“

Ѕвонко Танески е добитник на наградата „Бели мугри“ што ја доделува Домот на културата „Кочо Рацин“ за млад автор до 35 години. Танески ја добива наградата за неговиот ракопис „Нежност без гарантен лист“.

Одлуката за „Бели мугри“ ја донесе жирито Бранко Цветковски, Јованка Христова и Џабир Ахмети.

Наградата сцечено ќе биде доделана на 20 декмври на манифестацијата „Денови“, што традиционално се одржува во чест на раѓањето на Кочо рацин.

You May Also Like