Звонко Танески – македонски претставник на книжевниот фестивал „Барски летопис“

Македонскиот поет, книжевен критичар, есеист, преведувач и универезитетски професор Звонко Танески ќе биде македонски претставник на овогодинешното издание на реномираниот меѓународен книжевен фестивал Барски

Read more

Ѕвонко Танески ја доби наградата „Бели Мугри“

Ѕвонко Танески е добитник на наградата „Бели мугри“ што ја доделува Домот на културата „Кочо Рацин“ за млад автор до 35 години. Танески ја

Read more