Репертоар на битолскиот Народен театар

Оваа недела (16-20 април) на сцената на Народниот театар во Битола, се следниве претстави:

16.04.2013  вторник      19.30 ч.

„Обична приказна “
автор: Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

17.04.2013  среда      19.30 ч.
„Обична приказна “
автор: Марина Ладо
режија: Љупчо Ѓоргиевски

18.04.2013  четврток     19.30 ч.
„Тартиф“
автор: Ж.Б.Молиер
режија: Сашо Миленковски

19.04.2013  петок     19.30 ч
„Тартиф“
автор: Ж.Б.Молиер
рњжија: Сашо Миленковски

20.04.2013  сабота      19.30 ч.
„Лет во место“
автор:Горан Стефановски
режија: Ненад Витанов

You May Also Like