Интернационален уметнички симпозиум во Истамбул и со македонски учесник

Минатата недела (10-16 декември) во Истанбул, Турција се одржа третиот “2012 ART PROJECT” – Традиционален интернационален уметнички симпозиум и изложба, на кој учесник од Македонија беше уметникот Натали Николовска.

11 Декември 2012 –  Групна изложба во Италијанскиот културен центар во Истанбул

12-13 Декември 2012 – Форум и дијалог помеѓу учесниците (Италијански културен центар)

Учесници поканети на симпозиумот и изложбата:

Prof.Dr.”Robert  Mccallum –  New york –USA (The Allen-Stevenson School )
Prof.Dr. Cindy Maguire- New york –USA (Adelphy university
Prof.Dr. Arif Lushi-Tirana-Albenian
Prof.Dr. WillemVan Hest-Rotterdam-Holland
Prof Dr.Refki Gollapeni- Kosova
Artists-Diala Mdah-: Israel
Artists.Natali Nikolovska  -Macedonia
Artists.Art Alejandra Adorno Menduiña- Agentina- Boenesaires
Suat Rama-Prihtine-Kosova,
Nawal Alsadon-IRAK,
Zühre Özkaraman-K.K.TC.
NAWAL ALSADON-IRAK
Lenoid palushas-Prishtine-Kosova
Emıne Krasniqı- Prishtine-Kosova
Fatma Abdullah Lootah-İtaly

 

You May Also Like