Денот на театарот на ФДУ

Факултетот за драмски уметности и оваа година ќе го одбележи Светскиот ден на театарот – 27 март, според следнава програма:

21:00

– Манифестацијата ќе започне со проследување на видеото, со светската порака за денот на театарот од
Дарио Фо, во изведба на Ирена Ристиќ, а во режија на Ана Јакимска.

– Потоа следува читање на македонската порака, напишана од страна на м -р. проф. Мими Таневска

– Вујко Вања Revisited

Испитна вежба на студенти од отсекот драмски актери – трета година, во класата на вон. проф. м-р Зоја Бузалковска и дем. Александар Степанулески

Играат:

Богдановски Марко
Грибовска Сандра
Лефкова Јанка
Максимова Нина
Манасковски Симон
Мицов Столе
Наумоска Ангела
Павлaковиќ Ивана
Петровиќ Владимир
Ристеска Вирџинија
Стојанов Благојчо
Трајковиќ Марко
Хусеини Ава

На крајот, следува забава со Acoustic Madness.

You May Also Like