Архитектот Рем Колхас е куратор на Венециското биенале

Холандскиот Рем Kолхас ќе биде куратор на архитектонското биенале во Венеција во 2014 година.

Бордот на биеналето, на чело со претседателот Паоло Барата, за познатиот архитект Kолхас вели дека е „еден од најголемите карактери меѓу архитектите на нашето време“.

You May Also Like