Ерупција на Сонцето снимена од страна на NASA

Ова е кратко видео, снимено од страна на NASA, на 24 февруари 2011 година, прикажувајќи ерупција на сонцето и исфрлање на големо количество на лава.

За колкаво количество се работи погледнете на фотографијата. Колку е исфрлено, а подолу колкава е Земјата. Фасцинантно, навистина.

You May Also Like