Истовремено забремениле 16 медицински сестри во болница во САД

Во болница во американската сојузна држава Аризона речиси истовремено забремениле 16 медицински сестри, што е 10 отсто од персоналот на Одделението за интензивна нега.

По тој повод имаше и прес, на која трудниците се пошегуваа дека „има нешто во водата” и дека тоа е „заеднички план за одмор“ за божиќните празници.

Првата сестра ќе се породи следниот месец, а последната во јануари.

You May Also Like