На денешен ден: Роден е Живко Чинго

Не денешен ден, 13 август 1936 година, во селото Велгошти, Охридско, е роден Живко Чинго, македонски раскажувач, романсиер и драматург. Неговите збирки раскази „Пасквелија“,

Read more

Блаже Миневски – автор на наградениот расказ „Потфрлување на топката“

Блаже Миневски, новинар, раскажувач и драматург е автор на расказот „Потфрлување на топката“, беше избран за најдобар на конкурсот за наградата „Живко Чинго“ кој традиционално

Read more

„Коси од розева волница“ победи на конкурсот за најдобар расказ „Живко Чинго“

„Коси од розева волница“ е годинешниот победник на конкурсот за најдобар расказ „Живко Чинго“ … „Коси од розева волница“ на авторот под шифра „Солза“

Read more