„Заспаната убавица“ на 7 и 8 март во Македонската опера и балет

Диригент на претставите е Бисера Чадловска, кореограф е Виктор Јаременко (Украина), асистент-кореограф е Тетјана Белецка од Украина, сценограф и костимограф е Миодраг Табачки од

Read more

Државниот балет на мраз од Санкт Петербург ќе гостува во Скопје

Државниот балет на мраз од Санкт Петербург со претставата „Заспаната убавица“ на Чајковски на 1 декември ќе гостува во Македонската опера и балет. Рускиот

Read more