Тајниот поштенски систем на Македонија

И покрај тоа што на почетокот на минатиот век Македонија сеуште била под тешкиот турски јарем, сепак тајната пошта која ја спроведувале македонските комитети

Read more

Промовирано уличното списание „Лице в лице“

Вчера (сабота, 15 септември, 2012 година) на Школка во Градскиот парк беше промовиран првиот број од уличното списание „Лице в лице“. „Лице в лице“

Read more