УЗКН со бројни активности во 2018та – Европската година на културното наследство

Вкупно 19 активности, од кои 15 спроведени во Македонија, а четири реализирани во делот на меѓународни активности, опфати Националната програма која минатата година ја

Read more

IN MEMORIAM: Почина Јован Ристов

Почина Јован Ристов, основачот на Управата за заштита на културното наследство на Република Македонија… Денеска (6 декември 2018) во Скопје ненадејно почина Јован Ристов,

Read more