Македонскиот филм „Црни и криви“ со награда од Романија

Македонскиот краткометражен филм „Црни и криви“ на Марко Џамбазоски доби признание на романскиот фестивал „12 Mоnths Film Fеstivаl”, што се одржува во Клуж-Напока. Филмот

Read more

Македонскиот филм „Црни и криви“ со своја африканска премиера

Македонскиот краткометражен филм „Црни и криви“ во режија на Марко Џамбазоски својата африканска премиера ќе ја има на „Slum Film Festival“, кој се одржува

Read more